Blogging?

Probabil ca ar fi plictisitor si inutil sa explic etimologia cuvantului, dar la fel ca foarte multe alte cuvinte ce determina tot felul de gaselnite si trenduri din afara, “bloggingul” a devenit un sport imitativ in Romania fara macar sa ne stresam neuronul sa gasim un cuvant in limba noastra materna.

Trist nu? nu am de gand sa o dau in “pruteanisme”, dar incetul cu incetul, toate limbile tind sa devina o engleza stalcita, o limba universala creata fara un efort vizibil, un fel de Esperanto puternic inclinat spre cultura McDonaldizata a marelui frate din vest… care evident, poarta valorile de necontestat ale visului american :)) dar aceasta e alta problema, poate alt blog.

Si totusi, revening la blogging, se pune intrebarea “de ce?”

De ce din ce in ce mai multe persoane (printre care si eu azi) apeleaza la acest instrument tehnologic pentru a se exprima?

Sunt oare vechile mijloace media depasite? Sau oare sugrumate atat de mult de opresiunea unui stat monstruos care isi intinde rapace tentaculele pentru a inabusi vocea unor spirite libere ce doresc sa se exprime fara oprelisti?

Hai sa fim seriosi! :))

Majoritatea blogurilor circula ca massuri intre indivizi cu 8 clase, intre 2 bancuri cu Bula si o manea a lui Gutza. Cele mai populare sunt cele ce fac exces de cuvinte ce desemneaza organe genitale sau metode originale de a-ti-le introduce in cele mai neobisnuite locuri. Toate parfumate insa cu aroma de 1.5 RON a unui umor elevat numit caterinca.

Motivul real pentru care 80% din bloguri exista este anonimatul relativ al autorilor ce isi pot exprima astfel liber toate dejectiile intelectuale, isi pot exprima liber frustrarile si angoasele si in plus, le mai pot si impartasi. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu o supapa sociala. Nu mai povestesti cu ce te-a ofticat gagica de la colt la un pahar de tzuica cu nea Mitu, you blog it.

Paradoxal sau nu, unele dintre te fac sa gandesti, insa uneori din alta cauza decat dorea autorul. Nu e greu sa iti dai si tu seama la ce ma refer, nu?

Si atunci de ce oare scriu acum un blog?

Ei bine, pentru ca nu acesta este intrega greutate ce o poate avea un blog. In fond ce daca e un trend vulgarizat prin uz impropriu? Oare vanzarile in randul academicienilor instariti (da, stiu, un pic oximoronic, nu?) la “Mertzane” au scazut doar pentru ca tot manelarul cu salba la gat are unul? Daca da, atunci acei stimati domni sufera de un complex de superioritate/elitist inutil. Blogul, ca si performantele automobile in cauza, sunt doar instrumente ce isi definitiveaza valoarea in mainile utilizatorului.

Personal am avut reticente in ce priveste bloggingul pana cand am constientizat acest lucru. Cu un blog poti sa idolatrizezi ce belea e ultima creatie artistica marca Sorinel Pustiu, sau poti sa aduci in atentia cititorilor aspecte relevante a unor subiecte profunde sau, in orice caz, care conteaza.

“Cheia e la tine” :))

Cat despre cautarea fara de noima a unora de a iesi din tipare cu orice
pret, aceasta e alta poveste… erm, pardon… blog 😀

Advertisements

One comment on “Blogging?

  1. Mădă says:

    waaaaaaaay de capu meu… ti-ai facut blog… pfff! 😛
    spor la treaba!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s