Despre vise

La inceput sunt visele.

Pictorii transpun visele in culori, sculptorii in forme, scriitorii le imortalizeaza in cuvinte. Orice proces de creatie izvoreste din acea zona onirica a mintii prin care cutreieram noaptea atunci cand visam, atunci cand ordinea artificiala impusa de realitatea ce ne inconjoara se topeste si lasam haosul creativ sa ne inunde inconstientul.

Visele sunt primul pas spre o noua dimensiune a existentei umane, catre puterea divina de a crea.

Asa cum Dumnezeu a creat lumea din Cuvant, asa cum Vishnu doarme pe Ananta Shesha si viseaza intreaga existenta, la fel si oamenii creeaza din scanteia divina ce le revine realitatea in care traiesc. Din vise izvoresc cele mai puternice idealuri, din vise se nasc cele mai profunde manifestari ale artei, din vise provin cele mai revolutionare idei. Victor Hugo spunea ca nimic nu este mai capabil de a crea viitorul decat un vis. Eu as merge un pas mai departe si as spune ca viitorul este reflectia in realitate a viselor. Asa cum un pictor foloseste mintea, inima, culorile si ustensilele pentru a transpune visele sale pe panza, la fel un idealist poate transpune visele sale in realitate, sculptandu-le existenta in fibra lumii, prin tenacitate, ambitie, perseverenta, atitudine pozitiva… si poate mai mult 🙂

Avem puterea de a ne crea lumea in care dorim sa traim prin visare, prin devotament catre propriile noastre vise, prin incredere in sine si in puterea noastra de a ne curba destinul in directia dorita. Oamenii nu sunt doar pioni intr-un joc de sah al existentei, cu reguli fixe si imuabile, ci sunt constant creatorii unor reguli noi, avem puterea de a modifica realitatea proportional cu capacitatea individuala de a crea, suntem “zei in crisalide”.

Artizani ai propriei existente suntem cu totii, insa unii sunt mai talentati si altii nu. Iar puterea de creatie izvoraste din visare, se hraneste cu vise si creaza noi vise. Si aceasta putere de a crea este poate cel mai apropiat lucru de un Duh Sfant in noi, pentru ca ne face intr-o mai mica sau mai mare masura asemenea Divinitatii, ne da puterea de a modifica realitatea in care traim. Si aceasta masura tine de intensitatea cu care fiecare isi viseaza existenta, de alegerea de a nu renunta la visele sale pentru a deveni doar un pion lipsit de scanteia creatiei, o epava vidata de visare care pluteste in deriva prin viata fara scop si fara idealuri in asteptarea zilei cand corpul ii va deveni la fel de mort precum inima.

Asa ca urmeaza-ti visele, propune-ti idealuri marete si aminteste-ti ca viata in sine este un vis al existentei ce se naste din nefiinta si se intoarce in nefiinta. Asa ca merita sa iti traiesti viata asa cum iti doresti, in fond nu ai nimic de pierdut, ci numai de castigat, si chiar de vei esua, vei stii ca macar ai incercat. Iubeste, viseaza, creeaza, zambeste, modeleaza-ti existenta asa cum iti dicteaza inima.

E viata ta, e visul tau, urmeaza-ti visele, mergi mai departe 🙂

Ah, si vise placute 😉

Ps: Blog inspirat de o talentata artista si dedicat ei.

Advertisements

One comment on “Despre vise

  1. Sorin says:

    frumos scris. cand creeaza, omul e intr-o transa, de fapt nu el e cel care creeaza, Dumnezeu creeaza prin el. inspiratiile vin dintr-o alta parte. iubesc logica viselor si iti recomand sa vezi niste filme de david lynch daca nu ai facut-o pana acum :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s