The gravity of love

Dragostea…

Nici un alt sentiment cunoscut de om nu are un asemenea impact asupra psihicului, fizicului si inimii, influentand insusi destinul celui ce iubeste.

Dragostea poate aprinde flacarile creatiei, poate sufla vant in panzele ambitiei si sub aripile celor mai indraznete vise, purtand indragostitii catre cele mai inalte culmi. La fel insa, poate sa sa franga cele mai marete minti sau sa scufunde chiar cele mai puternice personalitati in apele intunecate ale dezamagirilor sentimentale. Creatie sau distrugere, dragostea le comanda pe ambele. Ferice de cei ce i-au cunoscut puterea creativa, mila pentru cei ce i-au cunoscut latura distructiva. Si totusi… precum orice alt aspect major al vietii, natura duala a iubirii trebuie acceptata si inteleasa.

Fara suferinta, cele mai placute clipe ar fi gri. Fara lipsa, existenta nu isi are sensul. Intr-un fel ar trebui sa fim recunoscatori pentru imperfectiunea noastra. Cautand iubirea, incercam sa ne intregim, sa ne gasim jumatatea, ce in imperfectiunea ei ar completa-o perfect pe a noastra, intregindu-ne si dandu-ne un nou sens in viata.

Citand melodia ce tine loc de titlu, dragostea s-ar putea asemana cu o forta ce tinde sa aduca impreuna cele doua jumatati. Dragostea adevarata este astfel acea forta ce depaseste ca intensitate orice alta atractie trecatoare si rezista in fata trecerii timpului, opunandu-se cu tenacitate obstacolelor ce apar intre cei doi.

O intrebare pe care mi-o pun des apare insa. De cate “iubiri adevarate” ai parte in viata? Experienta ma impiedica sa speculez pe marginea acestei teme… poate imi oferiti voi un raspuns, eu inca il caut 🙂

Tot ce stiu insa pana la aceasta varsta este ca iubirea adevarata iti impinge limitele, iti da puteri nebanuite si este cu adevarat durabila. Sa o cunosti este poate cel mai frumos lucru care ti-se poate intampla in viata. Indiferent care este deznodamantul povestii, dintr-o iubire adevarata ramai mereu cu ceva pozitiv, te sculpteaza, te modeleaza, te modifica pe viata.

Dincolo insa de circumstante se gaseste insa realitatea imuabila, divina, orbitoare si feerica a iubirii. Cand si unde o vei intalni… asta tine de tine. Daca este prima sau daca este ultima, asta tine de Dumnezeu si de destinul tau, al fiecaruia.

Important este insa sa fim pregatiti atunci cand ea apare, si sa o pretuim, pentru ca nu stim cand ea dispare. Pierduti in familiaritatea unei relatii imperfecte sau in tumultul vietii cotidiene, uitam sa iubim cu adevarat, cu pasiune, cu sinceritate, cu creativitate. Precum o flacara ce anima un camin, iubirea este focul ce tine calda orice relatie si da putere pentru a progresa. Pierde acel foc si te vei plafona. Pastreaza acea vapaie si iti vei implini destinul, iti vei completa fiinta alaturi de persoana iubita.

Este important insa sa fii pregatit sa si suferi, atunci cand destinul tau te va incerca. Dragostea nu este numai lapte si miere, inseamna atasament, si atasamentul inseamna suferinta, pentru ca nimic nu este etern in lumea muritorilor si eventual ce ai iubit va pieri sau va fi rupt de langa tine de catre forte potrivnice. Insa de te vei detasa, in incercarea de a evita suferinta, nu vei iubi niciodata cu adevarat. Mereu pe picior de plecare, nu te vei putea bucura cu adevarat de o relatie. Alegerea este insa a ta: Fii un ascet sentimental si traieste-ti viata ca o fiinta incompleta, sau risca suferinta pentru a putea gusta fericirea adevarata.

Pentru detasare si Nirvana e timp, iubirea adevarata este insa o floare rara in viata, ce asteapta sa fie culeasa. Nu rata ocazia, implineste-ti destinul, iubeste cu adevarat!

Look around just people, can you hear their voice
Find the one who’ll guide you to the limits of your choice.
But if you’re in the eye of storm
Just think of the lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love.

 

Advertisements

One comment on “The gravity of love

  1. despy says:

    You would not feel sadness
    If you never tasted joy
    That’s the curse of humans
    Born in passion you destroy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s