Paradisul de lânga noi

Deschide ochii!

Viaţa ne oferă mult mai mult decât culegem din ea. Copacul vieţii este încărcat cu fructele fericirii şi totuşi noi flămânzim. Flămânzim după iubire, după prietenie,  după afecţiune,  succes, împliniri, după un sens în viaţă. Întinde mâna!

Oceanul existenţei este vast, posibilităţiile ce ni-se întind în faţă sunt aproape infinite şi totuşi noi alegem să ne scăldam într-o băltoacă noroioasă la ţărm. Ieşi în larg!

De ce facem asta? Am putea avea tot ce dorim în acest moment dacă am ieşi din victimizare, din atitudinea pasivă şi dacă am trece peste prejudecăţi.

Ne considerăm maturi şi totuşi traim mare parte din viaţă cu nivelul de maturitate a unui copil răzgâiat – viaţa ne oferă, noi refuzăm, după care ne plângem de lipsa acelui lucru pe care l-am refuzat. Iar acest tipar comportamental devine canon într-o societate care se amăgeste singură – glorificăm la nivel de discurs fericirea şi împlinirea personală, dar ne uităm ciudat la un om care afirmă ca e fericit. De ce? Pentru ca ne-am obişnuit cu nefericirea ca stare normală de existenţă, când de fapt fericirea, împlinirea şi “componentele” lor sunt chiar atât de uşor de atins precum o afirmă mai toate textele motivaţionale pe care le-ai citit.

Diferenţa este în acceptarea fericirii. Dacă nu o accepţi, toate acele lucruri bune pe care le aştepţi în viaţa ta nu vor veni. Iar cheia o reprezintă deschiderea faţă de noutate, faţă de necunoscut. Implică-te, adoptă o atitudine activă, întinde mâna şi culege roadele la care ajungi, ieşi in larg… heck, urcă-te in copacul metaforic :))

Şi poate cel mai important… învaţă să nu mai zici nu la lucrurile pe care ţi-le oferă viaţa. Mai ales în dragoste facem această greşeală. Chiar şi tu, cel/cea care citeşti acest articol, ai fost iubit(ă), ai fost adorat(ă) şi ai dat cu piciorul la tot şi acum eşti singur(ă) şi nefericit(ă) sau, mai rău, într-o relaţie în care suferi.

Toată viaţa ta de până acum este cam 80% rezultatul acţiuniilor tale. Asumă-ţi responsabilitatea pentru neajunsurile din viaţa ta, ia atitudine, acţionează! Stă în puterea ta să îţi schimbi viaţa în bine… sau în rău. Şi nu uita:

All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think we become.” – Buddha.

Advertisements

2 comments on “Paradisul de lânga noi

 1. Tania Tita says:

  frumos articol, Adrian 🙂
  Felicitari. Imi place sa descopar oameni care incep sa se descopere pe ei insisi:)

 2. Ahddub says:

  Imi pare rau sa aud ca inca mai esti in … purgatoriu.
  Se pare ca e un loc familiar pentru Gemeni, dupa unele indicatii astrologice.
  Lasa ca scapi tu de acolo cumva, intr-o zi, atunci cand probabil o sa incetezi sa mai perorezi asupra definirii idealului fericirii tale pe seama nefericirii celorlalti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s